Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Törenine katıldı.

2021-2022 Yükseköğretim Akademik yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Erdoğan, "Eğitim öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşadık. Uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesi elbette önemlidir. Ancak bunun yüz yüze eğitim öğretim tecrübesinin yerini tutmayacağı açıktır. Hükümet olarak her kademedeki eğitim kurumlarımızı belirlenen vakitte faaliyete geçirmek için her türü tedbiri aldık. Eylül ayı başından okul öncesi, ortaokul ve lise seviyesindeki okulları açtık. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız okullarda alınması gereken önlemleri, yapılması gerekenleri belirlediler. Halihazırda 71 bin okulumuzun tamamı açıktır" dedi.

Şu ana kadar sadece 2 okulda karantina uygulamasına gidildiğini belirten Erdoğan, ”Vaka durumuna göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul ilçe ve il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz. Yükseköğretim 'de de bugün hem yeni akademik yılın açılışını yapmanın hem de yeniden yüz yüze eğitim öğretimin başlanmasının sevincini yaşıyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle üniversitelerimizde de eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız. Tüm planların ve hazırlıkların buna göre yapılmasında fayda görüyorum" diye konuştu.