Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım, 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı binasında düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı bilgisinin verildiğini ancak o tarihten bugüne kadar geçen iki yıllık sürede yasal düzenleme ile ilgili bir girişimin olmadığını kaydetti.

Başkan Veli Yıldırım, “Bu kanun öğretmenlerimiz için olmazsa olmaz niteliğinde bir kanundur. Türk Eğitim-Sen olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan (DMK) kaynaklanan hak ve kazanımlarımız baki kalmak şartıyla, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak ve mesleğin statüsünü sağlam ve yasal zemine kavuşturacak bir meslek kanununu çıkarılmasını öteden beri savunmaktayız” dedi.

“Yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi kaçınılmazdır”

Başkan Yıldırım, öğretmenlerin birçok konuda beklentilerinin yasal zemine kavuşturulması gerektiğini savundu. Yıldırım, “Öğretmenlerin yetiştirilmeleri, mesleğe seçme ve atama kriterleri, aday öğretmenlerin yetiştirilmesi, meslek etiği, görev, yetki ve sorumlulukları, ekonomik ve özlük hakları, ek gösterge, çalışma koşulları, kariyer basamakları, görevde yükselmeleri, zorunlu hizmet görevleri ve teşvik ödenekleri, atama ve yer değiştirmeleri, hizmet içi eğitim ve mesleki gelişimleri, okulların yönetim ve denetimi, mesleki özerklik ve iş güvencesi gibi öğretmenlerimizin beklenti ve taleplerinin karşılandığı bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi artık kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı

İmza Kampanyası Başlatıldı

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi’nin almış olduğu karar doğrultusunda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce işleme alınması için imza kampanyası başlattı.

Türkiye geneli tüm öğretmenlerin 12-25 Kasım tarihleri arasında katılabileceği bu imza kampanyasında toplanan imzalar ve dilekçeler Türk Eğitim Sen şubeleri tarafından eş zamanlı olarak 26 Kasım tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) gönderileceği açıklandı.

Haber: Berna Çağatay