Efeler ilçesine bağlı İmamköy’de yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan heyet, bölgede soğutma çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinden bilgi alırken, mahalle halkına da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

İmamköy’deki yangının yüreklerini dağladığını vurgulayan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan,  büyük üzüntü yaşayan mahalle halkının acısını paylaştıklarını söyledi. Ormanları korumak için ülke olarak çok dikkatli bir çaba harcanması gerektiğinin altını çizen Tezcan, orman ve korulukların yakınında mangal yakılmasının yasaklanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ile birlikte İmamköy’deki izlenimlerini aktaran CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise “Mahalle sakinleri haklı olarak dertli ve çok üzüntülü. İmamköylü vatandaşlarımız için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Özellikle yaz aylarında ağaçlık alanlarda daha dikkatli olmalı ve sorumluluklarımızın farkında olmalıyız. 50 yıllık koca ağaçlar dakikalar içerisinde kül olup gidebiliyor. Geçmiş olsun İmamköy, geçmiş olsun Aydın” dedi. (HABER MERKEZİ)