Her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü başlayan Dünya Mimarlık Haftası nedeniyle gerçekleşen ziyarette CHP Efeler Gençlik Kolu Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Uluslararası Mimarlar Birliği’nin (UIA) 2020 Dünya Mimarlık Günü temasını "Daha iyi bir kentsel geleceğe doğru..." olarak belirlediğini vurgulayan CHP Efeler Gençlik Kolu Başkanı Artuğ Akosman, gerçekleştirdikleri ziyarette Aydınlı mimarların sorunları hakkında konuştuklarını söyledi. Mimarlar Odasının gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi aldıklarını kaydeden Başkan Kazıcı, “Biz de kendi projelerimizden bahsettik ve önümüzdeki günlerde birlikte projeler üretmeye karar verdik. Bu ziyaret vesilesiyle yaşadığımız kentlerin geleceğini özgün ve özgür çalışmalarıyla belirleyen tüm mimarlarımızın Mimarlık Haftasını kutluyoruz” dedi.

CHP’li gençlerin gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Aydın Mimarlar Odası Başkanı Cemre Şahin Kazıcı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ağırladıkları gençlerle uzun uzun sohbet etti. Aydınlı mimarlar, Dünya Mimarlık Haftası’nın "daha iyi bir kentsel geleceğe doğru" başlıklı bu yılki teması kapsamında kentsel gelişimlerle ilgili perspektifler hakkında CHP’li gençlere bilgiler verdi.

Haber: Cemil Ağırbaşer