Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Altıntaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek gazetecilerin sorunlarını dinledi. Birçok basın mensubunun da yer aldığı buluşmada, Altıntaş gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Halkın doğru ve tarafsız haber alması için mücadele eden gazetecilerin, demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade etti. Aydın ve Aydınlıların sorunlarını, esnafların sıkıntılarını basından takip ettiklerini ve bu sorunlara anında müdahale etmeye çalıştıklarını dile getiren Altıntaş, “Alanda zaten hep beraber birlikteyiz. Sahada da sizleri her zaman görüyorum. Yapılacak işlerle ilgili halkın, esnafın sıkıntılarıyla ilgili sizin haberlerinize istinaden belediye olarak hemen müdahale etmeye çalışıyoruz. Bu konuda sizin bize çok desteğiniz var” dedi.

Güçlü Medya Güçlü Aydın

CHP Belediye Meclis Üyesi Altıntaş, medyanın önemli bir güç olduğunu belirterek Aydın’ın kalkınması ve daha güçlü bir şehir olmasının iş birliği gerektirdiğini vurguladı. Altıntaş, “Medyanın gücü hiçbir yerde yadsınamaz. Yerelde yapılacak olan çalışmalarda çok desteğinizi alıyoruz. Birlikte çalışırsak, Aydın çok daha güçlü bir hale getirilebilir” ifadelerine yer verdi.

Çerçioğlu, yüzde 65'in üzerinde halkın tercihi

CHP Belediye Meclis Üyesi Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun önümüzdeki dönemde de Aydın halkının tercihi olacağı yönünde açıklama yaptı. Altıntaş, “Genel seçimlere 3 yıl var yerel seçimlere ise yaklaşık 4 yıl var. CHP Meclis Üyesi olarak söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gazetecilerin daha özgür olması adına mutlaka çalışmalar yapılır. Yerelde Özlem Çerçioğlu'nun yüzde 65'in üzerinde halkın teveccühü olur diye düşünüyorum. Aldığımız duyumlar, yapılan çalışmalar ve bizim de öngörümüz bu yönde. Yerel Basının bütün gücü bizimle olsun bizim de bütün gücümüz sizlerle olsun” şeklinde konuştu.

Haber: Nazan Ağırbaşer