Aydın Efeler’de erkek arkadaşı tarafından pompalı tüfekle öldürülen Merve Kotan davası bugün görüldü. Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Nevzat Biçer Parkı'nda 15 Ağustos'ta Muhammed Gürsoy, sevgilisi Merve Kotan ile Ekim Türkmen’i ihanete uğradığı gerekçesiyle  pompalı tüfekle öldürmüştü. Cinayet zanlısı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan dava açılan Muhammet Gürsoy’un davasında üçüncü duruşmada karar açıklandı. Duruşmaya tutuklu sanık Muhammed Gürsoy (27) SEGBİS aracılığıyla, taraf avukatları, sanıklar ile maktuller Merve Kotan ve Ekim Türkmen'in yakınları katıldı. Gürsoy, mahkeme heyetine sunduğu dilekçede cinayetleri ihanete uğradığı için işlediğini söyledi. 

Dava öncesinde Aydın Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Aydın Kadın Meclisi, kadın cinayetlerinin sona ermesi için mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. 

“Medya tarafından cani ilan edildim”

Mahkemede söz alarak, gönderdiği dilekçelerin okunmasını talep eden sanık Muhammet Gürsoy, Merve Kotan ile imam nikahlı olduklarını iddia etti. Kotan ailesi ve medya tarafından cani ilan edildiğini ifade eden Gürsoy; “Planlayarak kasten insan öldürmek iddialarını reddediyorum. O an cinnet getirerek bu olayı işledim. Kalben ve vicdanen çok pişmanım. Keşke bu olay olmasaydı, aileler perişan olmasaydı. Benim de hayallerim yok oldu” diyerek tahrik unsurlarının değerlendirilmesini talep etti.

“2 kez ağırlaştırılmış müebbet”

Dosyaların incelenmesi ve avukatların dinlenmesinden sonra karar açıklandı. Sanık Gürsoy, planlayarak kasten adam öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırırken herhangi bir ceza indiriminde bulunmadı.

Yine olay günü Muhammet Gürsoy’a yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan E.Ö. ise beraat etti.

“Karardan memnunuz” 

Kararın ardından adliye önünde bekleyen kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri kararı alkışladı. Merve Kotan’ın babası Salih Kotan, verilen cezadan memnun olduklarını belirterek, “Bizim acımızı hiçbir ceza hafifletmeyecek. Ancak ceza kanunun en üst sınırından katile cezanın uygulanmasından memnunuz. Adaletin yerini bulması bizleri sevindirdi. O cani 60 yıl cezaevinde çürüyecek” diye konuştu. Cinayete kurban giden Ekim Türkmen’in annesi Gülhan Eser ise, “Benden ciğerimi aldı, inşallah kendisi de cezaevinde son nefesini verir” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Eser