Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Menderes Park Kafede  Efeler ’de görev yapan öğretmenlerle kahvaltıda buluştu.

Menderes Park Kafe’de düzenlenen etkinliğe Başkan Atay’ın öğretmen eşi Güneş Atay da katıldı. Efeler belediye Başkanı M. Fatih Atay , yerel yönetimler olarak bizim görevimiz eğitim sisteminde eksikliklerin tamamlanmasıdır. Ne gerekiyorsa yapmaya ben hazırım, diye konuştu.

Öğretmenlerle bir araya gelen Atay eğitim sistemindeki sorunlara değinerek yeni bir yol haritası çizilmesi gerektiği konusunda öneride bulundu. Atay, “Bizim en büyük sorunumuz, ülkemizin bugünkü eğitim sistemi, her yıl çocuklarımızın gelecek yıl nasıl bir eğitim sisteminde öğrenim görecekleriyle ilgili sorunumuz var. Çocuklar gelecek yıl lise giriş sınavlarında, üniversite giriş sınavlarında nasıl bir sorunla karşılaşacaklarını bilmiyorlar. Veliler bilmiyorlar. Düşünün 17 yıldır iktidarda olan bir siyasal anlayış kendisinin bile eğitim sisteminin ne olacağı konusunda karar verememiş. Her bakan geldiği zaman ayrı bir eğitim sisteminin uygulandığı bir durumla karşı karşıyayız. Bu elbette ki gelişmek isteyen ve gelişmekte olan ülkeler için çok vahim bir durum çünkü ülkede kalkınmak için bilgiye ve bilime ihtiyacımız var. Bilgili çocuklara ihtiyacımız var. Gelecek nesillere ihtiyacımız var. Gelecek nesilleri yetiştirmek görevi de öğretmenlerimize düşüyor. Pozitif bilim de onların yeni buluşlar yapmasını, icatlar gerçekleştirmesini sağlayacak bir eğitim sistemi olmalı. Ve bu eğitim sistemi de bütün siyasal partilerin anlayışları bir araya gelerek ortak bir tavır almaları sonucunda bir yol haritası çizilmeli artık o yol haritasını hangi siyasi  parti iktidar olursa olsun bozmayacağı bir anlayışla devam edilmesi gerekir” diye belirtti.


"Bütün yük öğretmenlerimizin omuzlarında"


Atay, “Almanya’da, Fransa’da, bütün gelişmiş ülkelerde bütün siyasal partiler anlaşarak eğitim konusunda tek bir yol haritası çiziyorlar. Ve o yol haritasında devam ediyorlar. Hangi parti iktidar olursa olsun onu değiştirme gereği duymuyor. Değiştirmeye de gücü yetmiyor. Çünkü sivil toplum örgütlerini ve toplumun duyarlılığı hat safhada böyle bir toplum istiyoruz bunu yaratacak olanlar da elbette öğretmenler olarak sizlersiniz. Sizlere çok yük yüklediğimizi biliyoruz, ücretlerinizin çok az olduğunu biliyoruz, 3600 göstergenizi alamadığınızı biliyorum. Evet sorunlarınız çok ama buna rağmen de yine de bütün yük sizin omuzlarınızda düşünün çocuğu 6 yaşında geliyor ellerinize ailesinden gördüklerinin dışında yeni bir toplumda birlikte yaşama arzusunun kurallarını sizden öğreniyor. Doğru öğrenirse hayatı boyunca o doğrularla yaşıyor. Yanlış öğrenirse de hayatı boyunca o yanlışları doğru bilerek yaşıyor. İşte bu çok kötü bir şey onun için sizin her zaman doğruları öğretme zorunluluğunuz olduğunu, bütün yüklerinizin omuzlarınızda olduğunu bu ülkenin geleceğinin de sizler olduğunun bilincindeyiz” dedi.


Başkan Atay müjdeyi verdi


Yerel yönetim olarak ellerinden geleni yapacağını, kapısının öğretmenlere herzaman açık olduğunu söyleyen Atay şöyle devam etti; Yerel yönetimler olarak bizim görevimiz de eğitim sisteminde eksikliklerin tamamlanması için ne gerekiyorsa yapmaya ben hazırım. Biliyorsunuz ki dershane kurdum. Lise giriş ve Üniversite giriş sınavlarıyla ilgili olarak katkı yapıyoruz. Aynı zamanda da kreş açıyoruz. Bir de online eğitim sistemi yaptık biliyorsunuz okullara dağıttık gerçi ilçe milli eğitim müdürümüz o ne verin bir bakayım falan demiş ama kötü bir şey olmadığını anlamış peki madem dağıtabilirsiniz demiş kendisine teşekkür ederiz. Yaptığımız tek şey sadece çocukların şeyler ve derslerini öğrenmesinden başka bir şey değil. Gelecek sene ilkokul 1, 2, 3, 4 ortaokul ve lisedeki bütün dersleri online sistemle şifreleri dağıtacağım. Bütün derslerde öğretmenler anlatacak online sistemle çocuklar evde gidemedikleri zaman, anlayamadıkları zaman dersleri internete girip dersi oradan öğrenecekler. Her evde internet, bilgisayar da yok arkadaşlar onlarla ilgili olarak da fakir mahallelerimizde dükkan tutacağım bilgisayarları da ayarlayacağım o bilgisayarlardan çocuklar sadece dersleri dinleyebilecekler. Bu sene sadece matematikleri yaptık. Matematiği çok önemsiyorum. Dünyada matematik bilimi temel bir bilim bütün bilgilerin insan beyninin gelişmesine katkı yapan bir bilimdir. Çocuklarımızın bir Nobel bilim ödülünü alamayacak durumda olduklarını zannetmiyorum. Onlara alt yapıyı hazırlamak bizim sorumluluğumuz. Öğretmenlere her zaman kapımız açık. Sizlere 40 çarpı 40 borçluyuz” dedi.

Atay etkinliğe katılan Köy Enstitüleri Derneği Eski Başkanı ve şuan ki Onursal Başkanı Yusuf Büyükçoban’ın elini öperek çalışmaları için teşekkür etti.  Etkinliğe katılan bütün öğretmenlere karanfil dağıttı.

Haber: Haber Merkezi