Dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Worldshootout.org tarafından 15 yıldır düzenlenen sualtı fotoğraf ve video yarışması, bu yıl pandemiden dolayı ilk kez çekim tarihine bakılmaksızın “Hayatınızın en iyi kareleri-Grand Prix” adıyla ve ödülü sadece yarışma kitabıyla sınırlı olan bir yarışma olarak düzenlendi.

1 Ağustos 2020’de online canlı yayınla ilk üçe giren sporcular açıklandı. Kuşadası Yat Kulübü’nün (KAYK) lisanslı sporcuları olan EKODOSD Denetim Kurulu Üyesi ve diş hekimi Rüştü Kirman amatör fotoğraf kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaşırken, video kategorisinde ise Bülent Çalımlı dünya üçüncülüğünü elde etti.

Her yıl, o yıl içinde çekilen görüntülerin yarıştığı yarışma sonunda en büyük tekne fuarlarından olan Boat Dusseldorf’ta genellikle para ödülü, ekipman veya dalış seyahati şeklinde verilmekteyken, bu yıl pandemi dolayısıyla yarışmada süre sınırı kaldırıldı ve ödül olarak sadece yarışma kitabı verildi.

KAYK sporcuları 2019 yılında Kaş’ta TSSF (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu) tarafından düzenlenen yarışmada da takım olarak Türkiye şampiyonluğunu kazanmışlardı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel teşekkür etti

Dün yapılan Kuşadası Belediyesi Ağustos ayı olağan toplantısına davet edilen iki başarılı görüntü avcısına teşekkür eden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’na büyük bir gurur yaşatan Rüştü Kirman ve Bülent Çalımlı’ya teşekkür etti. Kuşadası’na soyut ya da somut olumlu katkı koyan herkesi desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Ömer Günel, başarılı ikiliye birer tane özel yapım Kuşadası madalyonu hediye etti. Ömer Günel’e teşekkür eden Kirman ve Çalımlı ise dünya birincisi olan fotoğrafı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e hediye ederek teşekkür etti. Günel, fotoğrafı belediye hizmet binasının en güzel yerlerinden birine asacaklarını söyledi. Başarılı ikili belediye meclisi üyelerinden yoğun alkış aldı.

EKODOSD Başkanı Sürücü: “Denizlerimizi korumalıyız”

Bir dünya şampiyonluğu ve bir de dünya üçüncülüğü kazandırarak Kuşadası’nı gururlandıran iki sporcuyu kutlayan Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü ise iki başarılı sporcuyu kutlayarak önemli hatarlatmalarda bulundu.

Kuşadası’nın karasal olduğu kadar, deniz biyoçeşitliliği açısından da zengin türlere ev sahipliği yaptığının altını çizen Bahattin Sürücü, “Görüntü avcıları, suyun altındaki mavi dünyanın zenginliklerini görüntüleyerek tüm dünya ile paylaşıyor. Denizlerimizi ne kadar çok temiz tutarsak, tür sayısının çoğalmasını ve deniz ekosisteminin sağlıklı olmasına katkıda bulunmuş oluruz. Kuşadası’nda bu kadar çok yetenekli ve başarılı sualtı fotoğrafçılarının olması, hem dalış turizminin geleceği açısından, hem de yeni gençlerin bu konuda yetişmesi açısından umut vericidir. Girdikleri her yarışmada Kuşadası’na derece getiren yarışmacıları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)