Edinilen bilgiye göre; bir ihbarı değerlendiren Kuşadası 9. Jasat Timi ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı, Kuşadası’na bağlı Caferli Mahallesinde ortak bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. Caferli Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde birbiriyle irtibatlı oldukları belirlenen iki kişinin bulunduğu motosiklet ile ticari bir taksi takibe alındı.

Biri kadın 4 şüpheli gözaltına alındı  

Motosikleti Caferli yolu üzerinde seyir halindeyken durduran jandarma ve jasat ekipleri, ticari taksiyi ise yol güzergahındaki bir ormanlık alanda park halinde tespit etti. Hem motosiklet hem de ticari taksideki biri kadın dört kişi ve taksi şoförünü arayan jandarma ekipleri, kadın şüphelinin sırt çantasında bir adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait mermiler ile sentetik uyuşturucu madde içiminde kullanılan ve bong diye tabir edilen üç değişik boru ele geçirdi.

Taksi şoförü serbest bırakılırken, Kuşadası Devlet Hastanesi’ne sevk edilen dört şüphelinin sağlık kontrollerinde meteamfetamin ve ectasy kullandıkları belirlendi. Gözaltına alınan ve uyuşturucu madde kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçlarından adli işlem başlatılan şüpheliler, sorgulanmak üzere Kuşadası Merkez Jandarma Karakolu’na götürüldü.

Bu arada, uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan dört şüpheliye korona virüs salgınıyla mücadele kuralları kapsamında hijyen, sosyal mesafe ve maske kuralına uymadıkları için  1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereği kişi başı 900 lira olmak üzere toplam 3 bin 600 lira idari para cezası, motosiklet sürücüsü ve motosiklet sahibine ise Trafik Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle toplam 9 bin 494 lira trafik para cezası kesildi. (İHA)