Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın, Aydın’ın son 1 hafta içerisinde yüzde 50 üzerinde artış gösteren iller arasında olduğunu belirtmesi üzerine, denetimler de sıkı bir şekilde devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge sonrasında 4 gün sürecek olan korona denetimleri öncesinde yapılan 10 günlük denetim verileri paylaşıldı.

Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada il genelinde 16 – 25 Kasım arasında toplam 16 bin 110 denetim gerçekleştirildiği aktarıldı. Denetimler kapsamında toplam 536 bin 12 Türk Lirası İdari para cezası uygulandığı bildirildi. Valilik’ten yapılan açıklamada denetime tabi olan toplu ulaşım araçları, pazar yerleri ve işletmelerin yanı sıra uyarılarda bulunulan vatandaşların sayıları hakkında da bilgi verildi.

Yapılan açıklamada yer alan tarihler arasında, bin 408 şehirlerarası toplu ulaşım aracı, 3 bin 820 şehiriçi toplu ulaşım aracı, bin 316 ticari taksinin denetlendiği belirtildi. Kalabalık cadde, bulvar ve sokak üzerinde bulunan 9 bin 441 iş yerleri ve 125 pazar yerinin de denetimden geçtiği aktarıldı.

Toplu ulaşım araçları ve işletmelerin yanı sıra vatandaşlar da denetimden geçti. Denetimler kapsamında maske zorunluluğuna uymayan 133, Hayat eve sığar (HES) kodu olmadan seyahat etmeye çalışan 6 kişi olduğu açıklandı.

Şehir meydanlarında ve kalabalık caddelerde getirilen sigara içme yasağı sonrasında Aydın’da 6 bin 576 kişi sigara içme yasağına uymadıkları için ikaz edildiği açıklandı. 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına ise uymayan bin 794 kişinin ihlal ettiği bildirildi.

Aydın’da Koronavirüs tedbirlerine uyulmadığı yönünde 65 suç duyurusu yapıldığı açıklandı. Ayrıca karantina sürecine uymayan 38 kişinin ise Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlara alındığı ifade edildi.

Haber: Uğur Eser