Efeler Belediye Meclisi toplantısının sonunda açıklama yapan Başkan Atay, şu ifadeleri kullandı:

EYMEN ATAY’A MAKAM ODASI VERİLDİĞİ İDDİASI

“Ne yazık ki bir yıla yakın bir süreç içinde tarafıma, oğluma, kardeşime, aileme karşı organize bir şekilde iftiralar ortaya kondu.

Öncelikle oğlumla ilgili konuşacağım. Oğlumun Efeler Belediyesi’nde makam odası olduğu iddia ediliyor. İddia eden kişi bunu ispatlamazsa şerefsizdir. İmar Müdürlüğü’nden çıkmadığı iddiasında bulunuldu. Benim oğlum, bir kez bile senin odana geldi mi? (İmar İşleri Müdürüne yönelik) Bu haberi yapan şerefsizdir, alçaktır, haindir, namussuzdur.

Efelerspor’u oğlum için kurmuşum, sekreteriymiş. Bu derneğin başkanı benim arkadaşlar. Bu kulüp geçen yıl şampiyon oldu. Eğer amatör maçlar oynanırsa, bu sene de şampiyon olacaktır. Efeler, Aydın’ın en büyük ilçesi. Bir tane bile profesyonel takımı yok. Kulübü bu nedenle kurduk. Alt yapısını oluşturduk. Şu anda Efelerspor’da tam 202 çocuk futbol okuluna gidiyor.  Bunun 32’si lisanlı, diğer 170 çocuğumuz Efelerspor’un altyapısında çalışmalarını sürdürüyor. 4 antrenörümüz bu çocuklarla ilgileniyor. Bu 170 çocuğun da 14 tanesi kız çocuğu.

Yalnız futbol değil, atletizm, satranç gibi dallarımız var. 202 çocuğun futbola olan ilgilerini karşılamak ve onların bu yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda çaba harcadığı için, oğlum Avukat Eymen Atay’a, işinden gücünden buna zaman ayırıp ilgilendiği için çok teşekkür ederim.

ERALP ATAY’IN 3 MÜDÜRLÜĞE ATANMASI

"Benim kardeşim 30 yıllık doktor. Kardeşimin görevi için, liyakata uygun değilse gereğini yapacağımı söyledim. Siz de uygun dediniz (Meclis üyelerine yönelik). Üç tane müdürlük vermişim kardeşime. Doğru. Ama öyle aktarılıyorlar ki, sanki üç müdürlüğe bakınca 3 maaş alıyor gibi gösteriyorlar. Bu mümkün değil, yasal değil. Sadece Sağlık Müdürlüğü’nden maaş alıyor. Ama itibarsızlaştırmak istiyorlar. Kardeşimi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne verdim. Çünkü buralarda yolsuzluklar vardı. Bunları, nasıl paralar aldıklarını söylemek istemiyoruz. 

Hukuk İşlerini de kardeşime verdim. 3 dosyada dava açma süresi geçirilmiş, 2 dosyada temyiz süreleri geçirilmiş. Üç avukat var, üç avukatın bilgisayarları farklı ve birbirlerinin işinden bilgileri yok. Bir sürü hak düşürücü süreler ortaya çıkacak. Bunları düzenledik, hepsini gerçekleştirdik.

Hukuk İşleri Müdürlüğünde belirli bir süre görev yaparsan bir ücret alıyorsun. Kardeşim Hukuk İşleri Müdürlüğünü düzenledi. Bunun için 6 bin 244 lira 25 kuruş ücret aldı. Eralp Atay bu parayı, elini bile sürmeden Aralık ayında Efeler Belediyesi’ne hibe etti.

Biz, bunu birileri yazar diye değil aileden gördüğümüz ahlak, namusluluk nedeniyle yaptık. Kardeşim Eralp Atay’a da çok teşekkür ederim, sağ olsun.”

“MUHARREM İNCE’NİN PARTİSİNE GEÇECEK” İDDİASI 

“Ne Muharrem İnce’yle görüştüm. Ne de Kurucular Kurulu’ndan biriyle. Hiç kimseyle görüşmedim. Nasıl böyle bir iddiada bulunulabilir? Bir yıla yakın süredir susuyorum. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kim ne derse 10 katı karşılığını alacaktır.

“ÇEŞME’DE YAZLIK ALDI” İDDİASI

"Buradan lüks ev, Çeşme’den yazlık aldığım iddia ediliyor. Bırakın beni, sülalemden bir kişinin bile Çeşme’de bir metrekare yeri yok. Yazlık kiralıyorum, seneye yine kiralayacağım. Buradaki evi nasıl aldığımı, geçen meclis toplantılarından birinde herkes çıktıktan sonra, meclis üyesi arkadaşlarımla paylaştım. ‘Hayırlı olsun’ dediler. Ben cam gibiyim, şeffafım. Hiç kimseden korkmam.”