Kuyulu Mahallesi’ndeki arenada yapılan Efeler Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne etkinliğin ev sahibi Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Efeler Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda güreş sever katıldı. Güneşli ve güzel havada gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu güreşlerde heyecan gün boyu sürdü. Çevre il ve ilçelerden gelen güreş severler hem yarışları izledi hem de alanda mangal yakıp, piknik yaptı.

"BU KÜLTÜRÜN GELECEK NESİLLERE AKTARILMASINI İSTİYORUZ"

Festivale katılan herkese teşekkür eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay "Bu yıl Efeler ilçemizde düzenlediğimiz 3’üncü Deve Güreşi Festivali oldu. Bu kültürün gelecek nesillere de ulaşması için her yıl bu festivali gerçekleştireceğiz. Söz veriyorum sizlere. Hava da tam güreş havası var. Hepinizi sevgi saygıyla selamlıyorum, iyi eğlenceler diliyorum. İnşallah gelecek yıl tekrar görüşmek üzere.”

Kazanan develerin sahiplerine kupalarını da takdim eden Başkan Atay, alana gelen vatandaşlarla sohbet ederek kendilerine poşu da dağıttı.