Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun dördüncü dönem toplantısında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın iddialarını boşa çıkarttı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Aydın büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen proje ve yatırımları anlattı. Konuşmanın ardından söz isteyen Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Çerçioğlu ve ASKİ’ye yönelik iddialarda bulunarak “Ben Koçarlı ilçesinin kanalizasyon meselesinin ne olacağını merak ediyorum. Koçarlı halkı adına bu soruyu soruyorum. 17 ilçe içerisinde merkez de dahil olmak üzere kanalizasyon olmayan tek ilçeyiz. Atık su bedeli ödüyoruz, artı su bedeli ödüyoruz ama kanalizasyonumuz hala daha yok. Koçarlı’da vidanjörle ve değişik ilkel metotlarla foseptik çekiyoruz. Yaz aylarında kokudan dolayı çok ciddi bir sıkıntı çekiyoruz” dedi. Koçarlı’ya bir çivi dahi çakılmadığı belirten Kaplan, konu ile ilgili ASKİ’ye verdikleri dilekçelerin yanıtlanmadığını da iddia etti.

“2009 yılından bu yana çalışmalar yapılmıştır”


Konu üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belgeler ve rakamlarla konuştuklarını belirterek Koçarlı’da kanalizasyon çalışmalarının yüzde 75 oranında bittiğini ifade ederek, Kaplan’ın iddialarını yalanladı. “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz sayın başkan” diyerek sözlerine başlayan Çerçioğlu; “Koçarlı alt yapısının kanalizasyonu yüzde 75 oranında bitmiştir. Sadece Yeni Mahalle bölgesinde yapılmayan bir nokta vardır. 2009 yılında başlanan bu çalışmalar da İller Bankası’ndan alınan kredi ile gerçekleştirilmiştir. Kanalizasyonların evlere bağlanabilmesi için de bakanlığa yazdığımız yazıda Merkez İlleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yeri tahsis edildiği zaman yerlerin bacaları bile mevcuttur şu anda. Sadece ev bağlantıları yapılmamıştır. Bu yerler tahsis edildiği takdirde hemen devreye alınacaktır. Bu yer tahsisi konusu sadece Koçarlı ile ilgili değil, merkez ilçe Efeler, Köşk, İncirliova’yı ilgilendiren bir konu. Orman ve Su Bakanlığı yazımızın karşılığında gönderdiği yazıda ise bu konun atık su arıtma tesisi için talep edilen yerlerin, Aydın Büyükşehir Belediyesinin tahsisi hususunun önem arz ettiği ve bu konun ivedilikle çözülerek gerekli tahsislerin yapılaması hususunda bilgilerinize arz ederiz’ diye yanıt verildi. Yer tahsisi yapıldığı zaman bütün bu havzanın sorunu çözülecektir” dedi.

Haber: Cemil Ağırbaşer