“İlgili çalışmalar acilen yapılmalı”

Başkan Veli Yıldırım, yaşanan depremden ders alınması gerektiğini vurgulayarak acilen tüm eğitim kurumlarının deprem dayanıklılık testinden geçirilmesi ve gereğinin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan Yıldırım, “İlimizdeki tüm resmi ve özel Eğitim kurumlarının depreme dayanıklılık testleri ivedilikle yapılmalı ve durum tespitine göre de acil olarak eyleme geçilmelidir. Güçlendirilmesi gereken okul binaları ile ilgili çalışmalar acilen yapılmalı,  devam edenler biran önce tamamlanmalıdır. Yıkım kararı çıkacak binaların derhal kullanımına son verilerek gereği yapılmalıdır. Yaşadığımız bu deprem bize yeterli bir uyarı olarak kabul edilmeli, başka uyarıya gerek kalmamalıdır. Öğrencilerimizin, Eğitim çalışanlarının, velilerimizin kısacası insanımızın hayatından daha önemli bir şey olamaz. Tevekkül önce tedbir ister. Tedbir bizden Takdir Allah'tan” şeklinde konuştu.

“Yaraları sarmak için hazırız”

Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım, sivil toplum kuruluşu olarak İzmir’deki yaraları sarmak için hazır olduklarını dile getirdi. Başkan Yıldırım, “Öncelikle İzmir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde depremi yaşayan tüm vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah hepimizi beterinden korusun. Can kaybının artmamasını umut ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Depremin hasarlarının giderilmesi ve zarar gören vatandaşlarımıza devletimiz gereken yardım ve desteği sağlayacaktır. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşlar olarak da birlik beraberlik içinde yaraları sarmak için üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” dedi.

“Depremden ders alınması gerek”

Başkan Veli Yıldırım, yaşanan depremden ders alınması gerektiğini vurguladı. Vatandaşın deprem hakkında öğrenmesi gereken bilgilerin gündemde kalmasını belirtti. Başkan Yıldırım, ”Yaşanan bu depremden çıkarılması gereken dersler vardır. Deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konularında her vatandaşın bilmesi ve uyması gereken kurallar her türlü kitle iletişim araçları,  yaygın ve örgün eğitim yoluyla tekrar gündeme alınması zorunluluktur” dedi.

Haber: Esra Yiğen