Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bayramın ilk gününde kurbanlarını kesen vatandaşlar, tatil yerlerine akın etmeye başlarken, Milli Park’ta uzun araç kuyrukları oluştu. Bugün öğle saatine kadar yaklaşık bin 500 aracın giriş yaptığı Milli Park’ın, yaşanılan yoğunluk sebebiyle öğleden sonra araç trafiğine kapatılacağı öğrenildi. 

Güzelçamlı şehir merkezinde başlayan ve yaklaşık 4 kilometreyi bulan araç kuyrukları nedeniyle Milli Park saat 13.00’den itibaren araç trafiğine kapatılacak. Kuşadası Milli Park Müdürlüğü’den yapılan açıklamada, “Milli Parkımızda an itibari ile 1200 araç giriş yapmış ve hali hazırda 4 kilometreyi bulan iki sıra araç kuyruğu oluşmuş durumdadır. Ziyaretçilerimizin sağlık ve güvenliği amacıyla Milli Parkımız 13:00 de araç girişine kapatılacaktır. Ziyaretçilerimizin Toplu Taşıma Araçlarını kullanmalarını ve alternatif alanları tercih etmelerini önemle rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

“Tüm koylar doldu”

Kurban Bayramı ile ikiye katlanan ve ziyaretçi akınına uğrayan Milli Park’ın koylarında da doluluk yaşanmaya başladı. Park içerisinde bulunan İçmeler ve Karasu koyu dolarken, Aydınlık ve Kavaklı koylarında ise yoğunluk yaşandı. Milli Park girişinde Jandarma ekipleri vatandaşlara ateş ölçümü yaparken sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda da uyarılarda bulundu.

Haber: Uğur Eser