Türkiye'nin ve Aydın’ın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kuşadası'nda, tarihi Güvencinada Kalesi'nin doğal bitki türleri içerisinde bulunan sarı renkli nergisler görenleri hayran bıraktı. Yerli halk tarafından 'karanergis', 'kurbağa' ve 'göç göç çiçeği' olarak da bilinen nergislerin çiçek açması doğaseverlerde merak uyandırdı.

Nergis çiçeklerine Kuşadası'nı ziyaret etmeye gelen yerli ve yabancı turistler büyük ilgi göstererek fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Çoğunlukla Güvercinada Kalesi'nin içi ile dış surlarında eşsiz güzelliğiyle kendini gösteren çiçek, kayıt altına alındığı için botanik bilimi açısından da önemini artırıyor.
 

Kuşadası Belediyesi Tarafından Koruma Altında

Kuşadası Belediyesi tarafından, sarı renkli nergislerin koruma altına alındığını belirten Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, "Geçmiş yıllarda Kuşadası'nın birçok yerinde görülen bu bitki, hızlı bir şekilde artan göç, çoğalan nüfus ve bunun sonucunda artan konut ihtiyacıyla birlikte yoğun yapılaşmaların içinde diğer bitkiler gibi doğal yaşam alanlarını kaybetmişti. Kuşadası Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Güvercinada Kalesi'nin içinde bir koruma alanı oluşturdu. Artık bu bitki türü neslini sürdürebilecek" ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi