23 yaşındaki Onur Apaydın’ın kendisini kemerle mutfak kapısına asarak intihar etmesi başta ailesi ve Kuşadası Belediyesi’ndeki mesai arkadaşları olmak üzere Kuşadası’nda büyük bir üzüntü yarattı. Evde yalnızken canına kıyan Onur Apaydın’ın intihar nedeni ise şimdilik bilinmiyor.

Babası görev şehidiydi

7 Temmuz 2013 tarihinde Kuşadası Belediyesi’ne bağlı ekibin Değirmendere Mahallesindeki Demirköprü mevkiinde bulunan derin deşarj hattındaki rutin kontrol sırasında yaşanan metan gazı zehirlenmesine müdahale eden itfaiye eri Uğur Apaydın, altyapı çalışanları Osman Sarı ve Veysel Turgut ile birlikte hayatını kaybetmişti. Görev şehidi Uğur Apaydın’ın oğlu olan 23 yaşındaki Onur Apaydın Kuşadası Belediyesi’nde çalışarak babasının ismini yaşatıyordu.

Tazminat davasını yeni kazanmışlardı

Metan gazı faciasında ölenlerin aileleri tarafından açılan davalar tam 7 yıl sonra Yargıtay’ın onamasıyla iki hafta önce sona erdi. Geçen hafta içerisinde Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile bir araya gelerek ödeme konusunda anlaşmaya varılan toplantıda annesiyle birlikte yer alan Onur Apaydın’ın neden intihar ettiği ise bilinmiyor.

Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı, ilçenin sevilen gençlerinden biri olan Onur Apaydın’ın intiharıyla ilgili soruşturma başlatırken, Kuşadası polisi incelemek amacıyla telefonuna el koydu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Berna Çağatay