Aydın’ın Efeler İlçesi’nde dün akşam 22.55 saatlerinde 2014. sokakta bulunan Ülker Apartmanının birinci kat balkonunda mahsur kalan kediyi kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Aynı apartmanın bir üst katında oturan duyarlı vatandaş balkonda mahsur kalan kediyi kurtarmak için itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine mahalle bekçileri, polis ekipleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri intikal etti.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, balkonun ait olduğu dairede oturan kimse olmaması üzerine kediyi kurtarmak için balkona merdiven yardımıyla tırmandı. Çalışmalar esnasında çıkan gürültülerden korkan kedi, apartman altında bulunan dükkânın giydirme reklam panosunun üzerinden kaçtı.

5 Gün Boyunca Balkondan Yem Sarkıtarak Besledi

Hayvan sever vatandaş, kedinin yavruları olduğunu ve 5 gündür orada mahsur kaldığını ifade etti. Beş gün boyunca balkondan yem sarkıtarak beslediğini belirten yardımsever kadın, kedinin kaçmasına üzüldü. İtfaiye ekipleri, kedinin barınabilmesi için koli içerisinde minder ve kedinin yemesi için yem bıraktı.

Haber: Uğur Eser