Aydınlı genç yazılımcılar sosyal medya üzerinden kurdukları platform sayesinde yazılım öğrenmek isteyenlere ücretsiz seminer veriyor.

Aydın’da yaşayan ve alanlarında uzman bir grup yazılımcının sosyal medya üzerinden kurduğu platform takdir topluyor. Kurdukları “Atölye09 Platformu” ile yazılıma gönül veren kişilerle yazılımı öğrenmek isteyen kişileri bir araya getiriyorlar. Yazılımla ilgilenenleri, öğrencileri, bilgilendirmeyi ve eğitmeyi, sektörel tecrübelerini aktarmayı amaçladıklarını ifade eden Atölye09 Platformu Başkanı Haktan Akdağ; “Şu anda 15-20 kişiyiz ama amacımız daha geniş kitlelere ulaşmak. Aydın’da profesyonel olarak bu işi yapan kurumlar var, öğrenciler var. Maalesef Aydın’da yazılım ve teknoloji ile alakalı bu tarz eğitimler yok. Hatta çoğu kurumlar bile bu teknoloji büyük şehirlerden talep ediyorlar. Aydın’da da bu teknolojilerin olduğunu ve burada da yapılabildiğini, bu işlerle ilgilenen kişilerin olduğunu göstermek için böyle bir adım attık. Tabi dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor ve insan bu teknolojilere çabuk adapte oluyorlar ama ‘yazılım teknolojilerinin kaynağında ne var’ konusunda çok bilgileri yok. Türkiye’de bu anlamda gelişmeye çalışıyor. Bizde belki bu işin ucundan tutarak Aydın’da da bu işlerin yapılabildiğini gösterebilir ve belli bir noktaya getirebiliriz” dedi.










 

En Değerli Bilgilerini Aktarıyorlar


Bir kaç yazılımcı arkadaşları ile kendi aralarında konuştukları konuları ve bilgi aktarımlarını genele yayabilmek adına böyle bir platform kurma fikrinin oluştuğu belirten Akdağ; “Aslında bu işi seven insanlar da gelsinler bu konuşmalara dahil olsunlar merak ettiklerini sorsunlar düşüncesiyle yola çıktık. Çünkü herkes her konuda uzman olamaz ve yazılımda da geçerli bu. Bir arkadaşımız webte, bir arkadaşımız mobilde uzman olabilir. Bir projede farklı uzmanlıklar, farklı fikirler bir araya gelerek daha güzel, daha yaratıcı ve daha verimli projeler üretebilmelerine olanak sağlamak amacıyla bir araya geldik. Yaklaşık 5 aydır bu platform üzerinde çalışıyoruz. Bu düzenlediğimiz ikinci ama ilk verimli toplantımız oldu çünkü ilk toplantımız daha çok tanışma toplantısı şeklinde gerçekleşmişti. Beklediğimizin üzerinde bir katılım oldu. İnsanlar tabi meraklılar bu tarz şeylere ve ilgilenenler geldi. Tabi neticede herkes zamanını ayırıyor buraya gelerek, biz de buraya gelen insanların vakitlerini verimli bir şekilde kullanması için en değerli bilgilerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu tarz etkinlikleri yapan insanların da seminerlerimize katılıp kendi bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarını da bekliyoruz” dedi.

“Önceliğimiz Aydın”


Platformun sosyal medya üzerinden kurulduğu belirten Akdağ; “Açıkçası doğal bir şekilde büyüsün istiyoruz. Sosyal medya üzerinden ve Telegram hesabından irtibat kuruyoruz. Kuruluş aşamasında daha düzenli çalışabilmemiz adına 7 kişiden oluşan bir yönetim kademesi oluşturduk. Bundan sonraki etkinliklerimiz için sosyal medya üzerinden daha fazla kişiyi çekecek şekilde kararlar alarak çalışmalar yapıyoruz. Büyük konferans salonunda belki üniversitede daha büyük çalışmalar yapabileceğimiz etkinlikler yapacağız. Gerekiyorsa şehir dışında isim yapmış kişileri davet edeceğiz ama önceliğimiz Aydın’da bu işi bilen uzman olan insanların bilgi ve tecrübelerini paylaşması” dedi.

“Destek Bekliyoruz”


Yaptıkları çalışmaların daha çok kitlelere ulaşabilmesi ve resmileşmesi için dernekleşmek istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Akdağ; “Aslında dernek olduğunda bilişim sektörüne yönelir diye çekincemiz var ama resmileşmek adına dernekleşme çabalarımız olacak. Aslında bizim amacımız donanımcılar, sistemciler diye ayrım oluşturmak değil ama biz aslında yazılım teknolojileri üzerine yoğunlaşmak ve konuşmak istiyoruz. Yani örnek verecek olursak, bir kamera, güvenlik sistemi ile alakamız yok çünkü uzmanlık alanlarımız onlar değil. Tabi onların da içerisinde yazılımlar var, onların içerinde de robotik kodlama ile yazılım yapan insanlar var, onlara da kapımız açık. Dernekleşmek ve daha geniş kitlelere ulaşabilmek adına çalışmalarımız olacak bunların planlarını ve projelerini hazırlıyoruz. Özellikle üniversiteden bu konuda destek bekliyoruz, çünkü orada okuyup mezun olan kişilerin Aydın’dan gitmemesi için sektörü Aydın’a tanıtabilmemiz gerek. Üniversite ile yapılabilecek protokoller ile bunları sağlayabiliriz, öğrencilere seminerler verebiliriz” dedi.

Atölye09 Platformu’nun düzenlediği ve yaklaşık 20 kişinin katıldığı seminerde ise Haktan Akdağ tarafından ERP ve Yazılım Proje Yönetimi, Mehmet Tanrıverdi tarafından Dotnet Core, Necip Sunmaz tarafından Angular ve Angular JS, M. Kemal Birinci tarafından MVC, Mustafa Sevindi tarafından GIT ve Composer, Tahsin Gül tarafından Microsoft TFS ve GITHUB konularında sunumlar yapıldı.

Haber: Uğur Eser