Geçtiğimiz Nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan tehdit içerikli söylemleri sonrasında CHP kanadından da açıklamalar gelmeye devam ediyor. Çakıcı’nın, CHP liderine yönelik tehditleri sonrasında Kılıçdaroğlu’na Aydın’dan da destek mesajları gecikmedi. CHP Aydın İl Örgütü’nün yanı sıra CHP’li Belediye Başkanlarından da destek mesajları gelirken, Kılıçdaroğlu’nun yalnız olmadığı vurgusu yapıldı. 

CHP’li Başkanlardan Destek Mesajları Gecikmedi

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: “Aydınlık yarınlara yürürken hiçbir tehdide boyun eğmeyecek, hak, hukuk ve adalet yolundan ayrılmayacağız. Bu yolda gücünü halktan alan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındayız” ifadelerine yer vererek, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Türkiye’nin hukuk devleti olduğuna dikkat çeken Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ise paylaşımında; “Bir organize suç örgütü liderinin sarf ettiği tehditler, gücünü halktan alan, halkı için mücadelesini sonuna kadar sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na değil, değerli Türk halkına yapılmıştır. Hukuk Devleti olduğuna inandığımız Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle bir durum kesinlikle kabul edilemez. Korkmadan, yılmadan mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Tehditlerin, hiçbir zaman mücadeleden alıkoymayacağına dikkat çeken Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş; “Hiçbir baskı ve tehdit bizleri memleketçe güzel günlere ulaşmak için yürüdüğümüz bu yoldan, verdiğimiz mücadeleden alıkoyamayacaktır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanında olduğunu belirtti.

Halk iradesinin, tehditlerden daha kuvvetli olduğuna dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel; “Biz halkımız için hak, hukuk ve adaletten şaşmadan çıktığımız yolda kimsenin önünde eğilip bükülmedik. Akıl ve bilimin ışığıyla aydınlanan yolda hiçbir karanlığa boyun eğmeden ilerleyeceğiz. Halk iradesinin, kirlenmiş dillerden daha kuvvetli olduğunu göreceksiniz” dedi.

Tehditlere çok önceden cevap verildiğini ifade eden Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise; “Biz bu tehditlere cevabımızı çok önceden verdik; 'Bir canımız var, Allah’ın verdiği bir can, o can bu ülke, bu millet uğruna feda olsun’ diyeceğiz. Adalet ve demokrasi mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Haber: Uğur Eser