Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın kentteki ulaşıma alternatif bir çözüm önerisi olarak sunduğu bisiklet yolu ile belgedeki yeşil alanlar, sorumsuzca gerçekleştirilen saçma sapan bir çalışma ile zarar gördü. TCDD'nin yapım işini üstlenen ve sırf hak edişini alabilmek için ‘benden sonrası tufan’ mantığıyla çalışan taşeron firmanın iş makinası, Mimar Sinan Mahallesinden başlayarak tren yolu boyunca uzanan bisiklet yolunu kapatıp çalışma adı altında bölgeyi adeta tarumar etti.

Tren yolundan geçirilecek elektrik kablosu için bisiklet yoluna çıkan tonlarca ağırlıktaki iş makinesi, ağırlığı ile hem yolun zeminine hem de yol kenarındaki yeşillik alana zarar verdi. TCDD’nin demiryoluna çektirdiği hattın parasını ödeyen vatandaşın cebinden bir de tamir parası çıkmasını önemsemeyen, sadece cebine girecek paraya bakan şirketin bölgede yarattığı tahribatı görenlerin aklına, bir şey yaparken başka bir şeyi yıkmak anlamında kullanılan, “Deveye cilve yap demişler, 9 dükkân yıkmış!” atasözü geldi.

İhbar üzerine izinsiz çalışmanın yapıldığı bölgeye giden Efeler Zabıtası, sorumsuzluk örneği çalışmayla ilgili tespit tutanağı tutup çalışmayı durdurdu. Yeni yapılan bisiklet yolunda neden böyle sorumsuzca bir çalışma gerçekleştirildiğine ise anlam verilemedi.

Haber: Cemil Ağırbaşer