Aydın'da özellikle Efeler ilçemizde 83 Mahallemiz var. Kapı kapı gezmez isek bunlardan haberdar olamayız.

Özlem hanım kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

4 Aralık 1977'de Manisa’nın Salihli ilçesinde doğdum. Babam devlet memuru olduğu için benim eğitim öğretim hayatımın büyük bölümü de, tayinlerle farklı okullarda geçti. İlkokula Manisa’nın Ahmetli ilçesinde başladım. Ortaokulu Konya’nın Tavşançalı kasabasında, lise eğitimimi de Karacasu'da tamamladım. Lise sonrası Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Davranış Bilimi Bölümü’ne başladım. Ancak evlenip Anne olunca sonradan tekrar başlamak üzere okul hayatıma ara verdim. Eşim TSK mensubu olduğu için Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde yaşadım. Bu yüzdendir ki; hem babam, hem eşimin görevleri nedeniyle, ülkemin hemen hemen her bölgesinde yaşayan insanını tanıma fırsatı buldum. Köylünün, kentlinin, yaşlının, gencin, çocukların ve özellikle kadınların sorunlarını ve ihtiyaçlarını gördüm, bizzat onlarla yaşadım.  Eşimin emekliliğinden sonra kızım Şimal, Adnan Menderes Anadolu Lisesi’ni kazanınca Aydın’a yerleştik. Edindiğim deneyimlerle insanlarımızın sesi olma ihtiyacı, siyasete her daim olan  ilgim ve ülkenin gidişatından rahatsız olmam sebebiyle, Ata'mızın mirası olan ve gönül verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum ve aktif olarak çalışmaya başladım. Önce ilçe kadın kolları sekreteri olarak görev yaptım. 2018 parti içi seçimlerinde kadın örgütümüzün desteği ile ilçe kadın kolları başkanı olarak seçildim. Bu arada eğitimin çok önemli olduğuna inandığım için ara verdiğim  okuluma 20 yıl sonra tekrar başladım ve mezun oldum. Ardından yine Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümüne başladım, halen devam ediyorum. 2020 yılı parti içi seçimlerinde de, ikinci dönemim için ilçe kadın kolları başkanlığına tekrar aday oldum ve yine bana inananların oylarıyla seçildim. Bugün yönetimimdeki kadın takım arkadaşlarımla, uyum içinde, özverili ama geri bildirimlerde tüm yorgunluğumuzu unuttuğumuz, kadın ve çocukların daha rahat, daha güvende, daha özgür yasayabilecekleri bir ortam yaratmak için çaba harcıyoruz. Benim idealim bunun için çalışmaktı, bunun için çalışıyorum.

CHP Efeler İlçe kadın kolları olarak saha çalışması yapıyor musunuz?

Aydın Efeler ilçemize bağlı 83 mahallemiz var. Her gün sahada çalışmalar yaparak yarın seçim varmış gibi hareket ediyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Efeler ilçe teşkilatı kadın kolları olarak kapı kapı geziyoruz. Projelerimiz var, onları sürdürüyoruz. Bu projelerden biri “Yaşam Hak” projemiz. Genel merkezimizin düzenlediği bu proje hakkında broşürler bastırdık ve kapı kapı gezerek kadınlarımıza hem bu “Yaşam Hak” projemizi anlatıyoruz hem de bir diğer çalışmamız olan “Aile sigortası” projemiz hakkında kısa bilgilendirmeler yapıyoruz.

Gittiğimiz gördüğümüz ziyaret ettiğimiz her kapıda bir sorunla karşılaşıyoruz. Hiç kimse memnun değil tabi biz bu sorunları gördüğümüz zaman kadın olarak üzülüyoruz. Gittiğimiz mahallelerde güncel konulardan konuşuyoruz. Özellikle onlardan konuşuyoruz, neler yapacağımızdan bahsediyoruz. İktidara geldiğimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini anlatıyoruz onlara. Birçok kişinin “Yaşam Hak” “Aile sigortası” projesinden hiç haberi yok. Bunları anlatıyor bilgilendiriyoruz. Elimizden geldiği kadar eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Çünkü gittiğimiz birçok evde gerçekten ihtiyaç sahibi insanlar var. 

İhtiyaç sahibi olanları gördüğünüz zaman onlara yardımcı oluyor musunuz?

Bundan 1 Ay önce biliyorsunuz bir kermes düzenledik. O düzenlediğimiz kermesin ardından Cuma Mahallesi’nde iki küçük çocuğu olan, başında kocası olmayan, oturduğu evlerin camları kırık olan, parçalanmış bir ailenin imdadına koştuk. Kermesten elde ettiğimiz gelir ile o parçalanmış aileye sahip çıktık. Başata Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu bize büyük destek veriyor. Belediye bünyesinde bulunan “AYBA” ekipleri anında imdadımıza yetişiyor. Allah onlardan razı olsun, Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu başımızdan eksik etmesin.

Aydın'da özellikle Efeler ilçemizde 83 Mahallemiz var. Kapı kapı gezmez isek bunlardan haberdar olamayız. Genelde iş-aş istiyor insanlar. Ülkenin durumu ortada. Bugün aldığımız bir nesneyi yarın aynı fiyata alamıyoruz. Asgari ücretle çalışıp evi kira olan, geçim sıkıntısı yaşayan yüzlerce insan var. Bu bir tek Aydın’a özgü değil tüm ülkede milyonlarca insanımız var.

Biz gittiğimiz yerde bunu anlatıyoruz. Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızın projelerini anlatıyoruz. Birer birer dokunuyoruz. Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve bunun yanında birçok isimsiz kahramanların destekleri ile vatandaşın dertlerine bir nebze olsun çare olmaya çalışıyoruz. Birçok yerden bebek kıyafetleri, giyim, mobilya gibi şeyler geliyor ve biz bunları pırıl pırıl temizleyerek yepyeni bir şekilde ihtiyacı olduğunu belirlediğimiz insanlara ulaştırıyoruz. Biz bir yardım derneği ya da hayırsever derneği değiliz, ama gelin görün ki ülkemiz her geçen gün daha çok ekonomik krizin batağına sürükleniyor ve insanların alım gücü kalmadı. Biz hem siyasi parti temsilcileri, hem de bir kadın olarak bunları görmezden gelemeyiz. 

Yaşam Hak projesinin faydaları nedir?

Bazı yerlerde “Yaşam Hak” projesi kapsamında olan, eşinden şiddet gören şiddet mağduru kadınlara rehberlik yapıyoruz.  Bu şiddet mağduru kadınlarımıza “Yaşam Hak” projesi kapsamında Avukat yardımı gerekirse korumaya alıyoruz. CHP Kadın kolları olarak biz insana dayalı yaşama dayalı çok işler yapıyoruz. Bunların duyulanı var duyulmayanı var. Biz daha çok basına yansıtmadan sessizce yapıyoruz bu işlerimizi. Birçok öğrencimizin eşyasını, ev kiralarını karşıladık. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu sayesinde onlara güzel yuvalar kazandırdık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz kadınlar dur durak bilmeden çalışıyor ve iktidar olma yolunda ilerliyoruz. 

Pandemi döneminde neler yaptınız?

Pandemi Döneminde hiç durmadık. İnsanlar evlerinde otururken bizler Cumhuriyet Halk Partliler, Gençlik Kollarından Kadın Kollarına, insanların ihtiyaçlarını karşılamak adına elimizden geleni yaptık. 65 yaş üstü vatandaşların her ihtiyaçlarını eksiksiz tamamladık. Özellikle ben bireysel olarak büyüklerimizin maaşlarını çektim. Market alışverişlerini yaptım. Siyasi parti üyesi Efeler İlçe Kadın kolaları başkanı olarak değil, ben bu çalışmaları insanlığımla yaptım. Gençlerimiz maske dağıttı bizler oturduk siperlik hazırladık. Herkes bir işin ucundan tutarak o süreci de yara almadan atlattık.

CHP iktidar olur mu, siz bu ışığı görebiliyor musunuz?

Birçok kadınımız var siyaset bilmez, parti bilmez, ama konuştuğumuz her kadın AK Partiye oy vermiş olanlar dahil artık CHP’ye vereceklerini dile getirerek, bizleri çok güzel karşılıyorlar. Geçenlerde yani yaklaşık 1 Ay önce gittiğimiz bir mahalle toplantısında herkes AK Partiye oy vermiş insanlardı. Şimdi ise isyan içinde iki elimiz kırılsaydı vermeseydik diyorlar. Bugün seçim olsa çok büyük bir farkla iktidara geleceğimizi bildikleri için zaten erken seçime gidemiyorlar. Korkuyorlar ve bu korku onlara yeter. Sandıkta bunların hesabını soracağımıza gittiğimiz her yerde söz veriyoruz ve söz alıyoruz. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu elinden gelen bütün desteği veriyor. Koordineli çalışıyoruz. Kadın olmanın verdiği avantajla daha güzel diyalog kuruyoruz. CHP Aydın İl Başkanımız Ali Çankır, CHP Efeler İlçe Başkanımız Polat Bora Mersin olmak üzere birçok destek olmaya çalışıyorlar. 

CHP Aydın İl kadın kolları ile koordineli çalışmanız oluyor mu?

Kadınların birçoğu “Yaşam Hak” projesinden haberleri var. Kimi zaman bire bir benimle irtibat kurarak benden yardım istiyorlar ve birebir ilgileniyorum. Diğer ilçe Kadın kollarımızla koordineli çalışarak onların ulaşamadıklarına biz bizim ulaşamadığımız noktada onlara ulaşarak olabildiğince hızlı bir şekilde sorunları çözmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl kadın Kolları Başkanımız Ayşe Özdemir ile çalışmalarımızı paylaşarak düzenli olarak raporlarımızı iletiyoruz. Ayşe Başkanımız da bu raporlar doğrultusunda genel merkezle istişare ederek ilerleyeceğimiz yol haritasını çıkarmış oluyoruz. 

Ekonominin gidişatını nasıl görüyorsunuz?

Dolar aldı başını gidiyor, biz ona yetişemez olduk, oda durup zaten yetişmemize izin vermiyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu alınması gereken bütün tedbirleri, atılması gereken bütün adımları tek tek sırasıyla anlattı. Neden bu hale geldiğimizi de sıraladı. Esnafın durumu ortada hele hele küçük esnafın durumu içler acısı. Bu dönemde bırakın yeni bir işletme açmayı, var olan esnaf kan ağlıyor. Vatandaşın alım gücü düştükçe esnafta düşüyor. Borçlu olmayan bir tek Allah’ın kulu kalmadı memlekette. İşte biz bunların nedenlerini vatandaşa anlatıyor artık dur demelerini istiyoruz. Anlattığımız her vatandaşında dur diyeceğine inanıyoruz. O yüzden var gücümüzle çalışarak iktidar olacağız.

Bize zaman ayırıp düşüncelerinizi ve çalışmalarınız paylaştığınız için teşekkür ederim 

Cemil bey ben teşekkür ederim. Çalışmalarımızı sizler sayesinde halka duyuruyoruz. Zaman ayırıp bizlerin sesi oldunuz o yüzden siz ve sizin nezninizde tüm gazeteci arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. İktidar olduğumuzda ilk işimiz emekçi gazetecilerin ellerinden alınmış özgürlüklerini kendilerine geri vereceğiz. Genel Başkanımızın en hassasiyetle bu konu üzerinde durduğunu sizlerde biliyorsunuz. Geliyor gelmekte olan diyelim. Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim...